rss

Programul "Cash for Clunkers" ar putea ramane fara bani inainte de vreme

  1. 30/07/2009
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: Auto economie, Cash for Clunkers, Rabla, Sua
    Vezi toate fotografiile (1)

    Omologul de peste Ocean al programului “Rabla”, botezat “Cash for Clunkers”, se bucura de un succes neasteptat. Deja peste 16.000 de vechituri au fost schimbate pe masini noi, iar analistii sustin ca, in ritmul asta, suma de 1 miliard de dolari alocata actiunii va fi cheltuita pana in septembrie, cu doua luni inainte de deadline-ul initial.

    16.351 de cumparatori au primit prima de casare - de 3.500 sau 4.500 USD -, conform National Highway Traffic Safety Administration, suma totala cheltuita pana acum de statul american fiind de 69 milioane de dolari.


    Daca ma inrebati pe mine, mai e cale lunga pana la un miliard, dar se pare ca cererea sta sa explodeze. Un senator american se teme ca “fondurile s-ar putea epuiza in cateva saptamani”, drept urmare a cerut suplimentarea lor.

    E evident ca programul “Cash for Clunkers” a ajutat ca economia americana sa-si mai revina un pic, dar e imperativ sa fie pastrat cat mai mult posibil, eventual reluat in fiecare an. De ce? Pentru ca, spun anilistii europeni de aceasta data, sistarea primei de casare poate duce la efecte dezastruoase, mai pronuntate decat daca n-ar fi fost introdusa niciodata.

    Vizualizari: 1045