rss

Primul Koenigsegg acoperit cu diamante s-a vandut cu peste 3,3 milioane euro

  1. 10/11/2009
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: CCXR Trevita, Koenigsegg
    Vezi toate fotografiile (5)

    Desi la prima vedere pare un automobil normal, Koenigsegg-ul CCXR din imaginile alaturate este departe de aceasta caracterizare, iar pretul de 3,3 milioane de euro cu care a fost cumparat o dovedeste cu varf si indesat. Acesta este unul dintre cele trei exemplare CCXR Trevita prezentate la Salonul Auto de la Frankfurt si a caror caroserie este fabricata din fibra de carbon si... diamante!

    Mai exact, fiecare fibra a fost "invelita" individual intr-un strat fin de praf de diamant, astfel explicandu-se suma exorbitanta cu care primul exemplar a fost vandut in Africa de Sud.

    Pe langa aceasta informatie, detaliile referitoare la transmisia cu padele amplasate sub volan, sistemul de evacuare Inconell, franele confectionate din ceramica si carbon, chiar si sistemul care permite inaltarea garzii la sol pentru o rulare fara griji pe drumurile cu asfalt mai denivelat devin neinteresante.

    Tehnologia prin care s-a ajuns la acest efect, care da senzatia ca intreaga masina este acoperita de mii si mii de diamante atunci cand aceasta se afla in bataia soarelui, a fost dezvoltata de  Koenigsegg, dar suedezii ar putea sa vanda secretul fabricatiei si altor producatori auto.

    Vizualizari: 2590
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »