rss

Piata auto din Germania a atins cel mai scazut nivel din ultimii 20 de ani

  1. 02/02/2010
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: Autoeconomie, Piata auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    In timp ce piata auto din Italia continua sa creasca, in Germania lucrurile stau cu totul altfel. Inmatricularile de masini noi din luna ianuarie 2010 au scazut, iata, in cea mai mare piata auto din Europa, la cel mai mic nivel din ultimele 2 decenii.

    Asta inseamna o scadere cu 4,2% pentru a doua luna consecutiv comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 181.500 autovehicule. Scaderea cererii are la baza incetarea programului de reinnoire a parcului auto initiat de statul german, dupa ce cele 5 miliarde de euro destinate acestei activitati au fost consumate.

    In timp ce anul trecut piata auto a crescut in Germania cu 23% fata de 2008 (3,8 milioane de unitati) datorita subventiilor acordate de guvern, asociatia germana a producatorilor auto straini, VDIK, estimeaza ca in 2010 vanzarile vor avea o cadere de pana la 2,8 milioane vehicule.

    Aceasta situatie ar putea aparea, insa, chiar si pe pietele care au inregistrat cresteri semnificative in ultima vreme, precum Spania, Italia si Franta, in momentul in care programele gen "Rabla" vor lua sfarsit.

    Vizualizari: 3962