rss

Michelin a lansat in Romania noua anvelopa de iarna Agilis Alpin

  1. 19/11/2009
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: anvelope Michelin, cauciucuri, Michelin, michelin agilis alpin
    Vezi toate fotografiile (3)

    Michelin a lansat in aceasta dimineata pe piata romaneasca noua anvelopa de iarna Agilis Alpin destinata vehiculelor utilitare. Aceasta are o durata de viata cu 20% mai mare comparativ cu cea a pneului pe care il inlocuieste, Agilis 81 Snow Ice.

    Asa cum se intampla cu un nou produs, acesta este superior predecesorului sau. Astfel, noul cauciuc Agilis Alpin pentru sezonul rece asigura o deplasare mult mai sigura si mai usoara a vehiculelor comerciale chiar si in conditii de carosabil dificil. Performantele noului pneu se datoreaza tehnologiilor inovatoare pe care le integreaza si care asigura o durata de viata mai mare, o aderenta mai buna, scurtarea distantei de franare si o stabilitate pe carosabilul umed sau acoperit cu gheata.

    Anvelopa Agilis Alpin foloseste un cauciuc special, rezistent la frecare, care creste durata de viata a anvelopei cu 20% fata de predecesoarea sa, Agilis 81 Snow Ice. Echipele de cercetare Michelin si-au concentrat atentia asupra diminuarii efectelor impactului la nivelul flancurilor atunci cand anvelopele sunt rulate in oras.

    Astfel, la nivelul flancului, au fost adaugate opt protectii impotriva impactului, iar carcasa anvelopei este acum dubla. Prin combinarea acestor doua tehnologii, noua anvelopa Michelin Agilis devine mult mai robusta, iar costurile de exploatare pentru o flota de vehicule utilitare se reduc in mod semnificativ.  

    Datorita tehnologiei Durable Contact Patch, anvelopa Agilis Alpin are o suprafata de contact mai mare cu 27% fata de amprenta altor anvelope. De asemenea, numarul lamelelor a fost crescut cu 16%. Ambele caracteristici asigura o aderenta mai buna in conditii de iarna. Si pentru ca aderenta este mai mare, Agilis Alpin scurteaza cu aproape doi metri distanta de franare pe carosabil umed si acoperit cu gheata si imbunatateste tractiunea cu 25%. In acest fel se asigura stabilitatea anvelopei, indiferent de fortele la care este supusa aceasta: forte longitudinale in momentul franarii sau al accelerarii si forte laterale la viraje, precizia la viraje fiind si ea imbunatatita.

    Preturile lui Michelin Agilis Alpin sunt similare cu cele ale vechiului Agilis 81 Snow Ice. Noua anvelopa este disponibila in 14 dimensiuni cu diametrul de 15 si 16 inch si latimea benzii de rulare de la 185 la 235 mm.

    Vizualizari: 1681
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »