rss

Germania isi doreste 1 milion de vehicule electrice pe strazi pana in 2020

  1. 20/08/2009
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: elctrice, Germania, vehciule
    Vezi toate fotografiile (1)

    Germania a anuntat ca isi doreste ca pe drumurile nationale sa circule aproximativ 1 milion de vehciule electrice pana in 2020. Astfel, statul german se alatura planului ambitios pus in miscare de Guvernul SUA, care si-a anuntat deja aceleasi intentii.

    "Ne confruntam cu o paradigma de schimbare in industria de automobile", a declarat ministrul transporturilor, Wolfgang Tiefensee.

    "Obiectivul nostru este sa exploram noi surse de energie, in cazul in care Germania doreste sa-si pastreze pozitia de lider mondial in operatiunile de protejare a mediului” a adaugat oficialul.

    Principalele mijloace care vin in sprijinul acestui obiectiv sunt stimulentele pentru cercetarile in domeniul sistemelor de dezvoltare a bateriilor. Mai mult decat atat, un program de stimulare , care consta in achizitionarea a 100.000 de vehciule electrice a fost deja luat in considerare de catre guvern.

    Planul in curs de derulare are scopul ca pana in anulul 2020, Germania sa aiba pe strazi 1 milion de vehicule elctrice, in 2030 sa ajunga la cifra de 5 milioane iar pana in 2050, traficul urban sa fie predominant format din astfel de vehciule.

    Vizualizari: 1013