rss

Marii constructori auto europeni solicita amanarea reducerii emisiilor poluante pentru vehiculele comerciale

  1. 14/10/2009
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: emisii CO2, vehicule comerciale
    Vezi toate fotografiile (1)

    Franta, Italia si Germania au cerut Comisiei Europene amanarea sau micsorarea reducerii emisiilor poluante pentru vehiculele comerciale usoare. Pe site-ul Mediafax se arata ca marii producatori auto de pe Batranul Continent lupta din rasputeri pentru reducerea treptata a emisiilor de dioxid de carbon si micsorarea amenzilor, avand ca principal argument criza economica mondiala care ingreuneaza sau chiar stopeaza investitiile in domeniul cercetarii eficientizarii energetice.

    Astfel, cele trei tari care gazduiesc cei mai importanti constructori auto europeni, au trimis catre CE o scrisoare in care cer amanarea termenului limita in ceea ce priveste legea reducerii emisiilor poluante pana in 2017. Obiectivul impus de CE este micsorarea emisiilor de dioxid de carbon cu 14%, la 175 grame pe kilometru, pana in iulie 2013, depasirea acestui termen atragand dupa sine amenzi usturatoare.

    Totusi, surse apropiate negocierilor au declarat ca nivelul amenzilor care vor fi aplicate producatorilor de vehicule comerciale usoare pentru depasirea cantitatii de emisii permisa a fost redus de la 120 euro pe gram de dioxid de carbon la 95 euro. In plus, aceleasi surse au declarat ca producatorii care vor depasi limita cu cel mult 3 grame vor beneficia de o reducere si mai accentuata a amenzilor.

    In scrisoarea trimisa Comisiei Europene de autoritatile de la Paris, Roma si Berlin se mai contesta si decizia de a reduce emisiile de dioxid de carbon pana la 135 grame pe kilometru pana in anul 2020.

    Vizualizari: 1284