rss

De necrezut, vanzarile de masini noi in Germania au crescut cu 19,4% in aprilie

  1. 06/05/2009
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: Germania, masini noi, vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    In timp ce cele mai multe piete auto inregistreaza scaderi ale vanzarilor de masini noi cu 20 de procente (vanzarile de pe piata americana afisand un declin de 37,4%), in Germania piata  continua sa se miste, si in directia buna.

    Pentru ca la nemti se poate, datorita primei de casare oferite acestora pentr a-si schimba masina personala mai veche de noua ani, introdusa in februarie, industria auto reuseste sa faca fata crizei financiare cu brio.  Dupa ce in luna martie a acestui an, vanzarile de automobile noi au cunoscut o crestere de 40%, cu circa 401.000 de unitati, in luna imediat urmatoare, s-au comercializat 380.000 de unitati, fapt ce conduce la o majorare de 19.4%.

    Conform datelor furnizate de catre Asociatia de Importatori VDIK, vanzarile de autovehicule noi in primele patru luni au ajuns la un nivel nemaiintalnit din anul 1999.

    In schema de stimulare a industriei auto, proprietarii de asa-zise “rable” primesc 2.500 de euro pentru a renunta la acestea, in favoarea achizitionarii unei noua. Si, evident, se poate observa cu ochiul liber succesul masurii luate de guvernul german, care deja ia in calcul extinderea programului.

    Mai mult, acest sistem aduce importante beneficii mediului inconjurator, masinile vechi fiind inlocuite de unele noi si mai “curate”, cu efect de reducere a emisiilor CO2 si a consumului de combustibil. Conform celor declarate de catre Volker Lange, vicepresedinte VDIK, emisiile CO2 ale autoturismelor inamtriculate in Germania in primul trimestru al acestui an au inregistrat o scadere de 6.5%, comparativ cu anul precedent.

    Vizualizari: 971