rss

Crestere record pe piata germana

  1. 03/07/2009
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: Auto economie, Crestere vanzarile de automobile, Germania, Piata auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Datorita programului gen “Rabla”, piata germana a inregistrat un nou record istoric, depasind cel mai bun rezultat inregistrat anterior, in plin boom economic (1999). In primele sase luni ale acestui an vanzarile au crescut la peste 2 milioane de unitati fata de aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce, procentual, inseamna un plus de 26%.

    Situatia pe iunie este si mai buna: cele 427 de mii de autovehicule comercializate reprezinta o crestere de 40% fata de 2008. Asociatia Internationala a Producatorilor saluta rezultatele bune din Germania, considerand ca programele de acest fel sunt imperative daca industria auto de pe Batranul Continent vrea sa iasa cat mai repede din criza.

    Statisticile aceluiasi organism arata ca cel mai bine sau vandut mini-urile, cresterea in acest segment fiind de 120%. Vanzoleala mare si in cel al masinilor mici, unde interesul cumparatorilor a fost cu 85% mai mare.

    Guvernul german a inceput sa ofere o prima de casare (2.500 euro) din ianuarie, alocand fonduri totale de 1,5 miliarde euro, care au crescut vanzarile cu 600.000 de unitati. Vazand succesul de care s-a bucurat initiativa, oficialitatile de la Berlin au suplimentat fondurile cu inca 3,5 miliarde euro si au extins programul pana la sfarsitul anului.

    Vizualizari: 1134