rss

Chery vine in Romania

  1. 19/11/2009
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: Chery, Europa, Romania
    Vezi toate fotografiile (1)

    Compania israeliena Shlomo Sixt a obtinut unda verde de import si comercializare a automobilelor Chery in Romania.

    Potrivit publicatie israeliene Globes, autorizatia a fost acordata dupa sase luni de cand compania a obtinut franciza si dupa ce Chery a finalizat procedurile in conformitate cu standardele de emisii Euro 4, pentru vehiculele din Romania.

    Standardele Euro 4 vor ramane valabile in Romania pentru urmatorii doi ani, timp in care Chery va prezenta o gama de  masini conforme cu standardele stricte de emisii Euro 5.

    Cu parteneriat semnat pana la sfarsitul lunii iulie, Shlomo Sixt New Kopel a devenit cel mai important importator Chery in Europa, care vinde masini intr-o tara membra UE. Acesta va vinde Chery A5 sedan si Tiggo SUV compact.

    New Kopel este controlata de grupul israelian Schlomo, care a intrat pe piata romaneasca, in 2005, prin preluarea Union Motors, iar in mai 2006 a achizitionat licenta pentru Romania a Sixt, o fima germana de inchirieri auto.

    Chery a ratat termenul limita de obtinere a unei perioade de gratie pentru a standardul Euro 4 pentru piata din Israel, unde comercializarea de autoturisme Chery va fi, prin urmare, amanata pana la mijlocul anului 2010, cand vor fi lansate  masinile cu  Euro 5.

    Vizualizari: 2413