rss

Bertone Mantide, in curand pe Nurburgring?

  1. 09/07/2009
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: Bertone, Corvette zr1, Mantide, Nissan GT-R, Nurburgring
    Vezi toate fotografiile (1)

    Unul dintre cele mai spectaculoase supercar-uri lansate anul acesta, futuristicul Bertone Mantide, si-ar putea face un debut inedit pe celebrul “inel” de la Nurburgring, intr-o tentativa de doborare a recordului de timp stabilit pe un tur.

    Proprietarul sau, britanicul Dan Watkins, este gata sa finanteze de unul singur operatiunea, care l-ar putea propulsa pe Mantide in varful ierarhiei celor mai rapide masini de serie ce au “alergat” vreodata pe Nurburgring.

    Momentan, recordul de 7 minute, 26 de secunde si 4 zecimi este detinut chiar de catre bolidul folosit pentru dezvoltarea lui Mantinde: Corvette ZR1. In afara de supercarul Bertone, performanta lui ZR1 poate fi doborata si de catre noile versiuni supersportive ale lui Nissan GT-R; totusi, majoritatea specialistilor pariaza pe reusita primului.

    Fata de “racheta sol-sol” al lui Chevrolet, Mantide are o aerodinamica cu 30% mai buna si este cu 80 de kg mai usor, gratie modificarilor efectuate asupra caroseriei de catre Jason Castriota si echipa sa de la Stile Bertone.

    Pentru a vedea daca proaspata sa achizitie – pe care a platit 2 milioane de $ – este mai rapida decat un Corvette ZR1, Watkins planuieste sa inchirieze circuitul pe o perioada de trei zile si sa angajeze unul dintre pilotii experti in secretele “Iadului Verde”. Vom reveni cu vesti noi de indata ce se va intampla ceva important...

    Vizualizari: 1281