rss

Prima imagine cu Lamborghini Aventador

  1. 23/02/2011
  2. Categoria: Lamborghini
  3. Tags: Aventador, Lamborghini, Murcielago
    Vezi toate fotografiile (1)

    In ciuda embargoului pus de Lamborghini unor reviste, prima imagine cu inlocuitorul lui Murcielago si-a croit drum pe undele internetului. Odata cu aparitia acestei fotografii denumirea supercarului nu mai este o simpla speculatie: noul model se va numi  Lamborghini Aventador LP700-4.

    Viitorul bolid Lamborghini va fi pus in miscare de un V12 de 6,5 litri, care dezvolta 700 CP si un cuplu de 690 Nm. Propulsorul este cuplat la o transmisie robotizata revolutionara (ISR), complet noua, care promite timpi de schimbare a treptelor cu 50% mai mici fata de cutiile de viteze robotizate DSG, cu dublu ambreiaj, la randul lor foarte rapide. Transmisia ISR este mult mai usoara decat cele DSG, avand numai 79 de kilograme.

    Lamborghini Aventador va avea cu 30 de CP mai mult decat cea mai puternica versiune a modelului pe care-l va inlocui, Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce. Supercarul va accelera de la 0 la 100 de km/h in 2,9 secunde, iar viteza maxima va fi in jurul valorii de 350 km/h.

    Inlocuitorului lui Murcielago are o caroserie evoluata, iar habitaclul este realizat in totalitate din plastic armat cu fibra de carbon (CFRP: carbon-fibre reinforced plastics). Structura vehiculului este monococa, din fibra de carbon, asemenea autoturismelor de Formula 1, care cantereste doar 147 kg.

    Se pare ca vinovati de aparitia acestei prime imagini se fac cei de la versiunea croata a publicatiei Evo, carora le-a fost sustrasa fotografia.

    Vizualizari: 1463