rss

Lamborghini Sesto Elemento, prima imagine

  1. 29/09/2010
  2. Categoria: Lamborghini
  3. Tags: Gallardo, Lamborghini, sesto elemento
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa cateva teasere misterioase cu care Lamborghini ne-a starnit interesul, iata ca pe undele Internetului a aparut prima imagine cu prototipul ce poarta numele Sesto Elemento (Al saselea element).

    Conceptul are menirea de a demonstra noile recorduri in utilizarea fibrei de carbon. Lamborghini Sesto Elemento are o greutate totala de mai putin de o tona (999 kg), fapt ce ii permite sa atinga un raport sub 2kg/CP.

    “Imbunatatirea acestui raport nu are loc prin cresterea puterii, ci prin reducerea greutatii”, a declarat Stephan Winkelmann, presedintele si CEO al Automobili Lamborghini SpA.

    In asteptarea numarului oficial de caluti, se pare ca aprigul prototip va fi pus in miscare de un V10 de 5,2 litri prezent si pe Superleggera. Acesta are o viteza de top de 350 km/h, iar sprintul 0-100 km/h este realizat in numai 2,5 secunde.

    In plus, Sesto Elemento anticipeaza viitorul Gallardo, unele elemente stilistice urmand a se repeta. Pana una-alta, asteptam prototipul Lambo la Salonul Auto de la Paris, moment in care vom afla mai multe detalii.

    Vizualizari: 2039