rss

Lamborghini pregateste un hypercar pe nume Urus

  1. 21/11/2009
  2. Categoria: Lamborghini
  3. Tags: Ferrari enzo, Jota, Lamborghini, Murcielago, urus
    Vezi toate fotografiile (1)

    Producatorul de masini sport din Sant’Agata pregateste de zor lansarea inlocuitorului lui Murcielago – care se va numi, se pare, Jota –, insa nu acesta va fi si cel mai rapid bolid din nomenclator.

    Respectiva onoare ii va reveni hypercar-ului cunoscut, deocamdata, sub numele de Urus, pe care Lamborghini il “antreneaza” in vederea duelului cu urmasul lui Ferrari Enzo.

    Asadar, la varful gamei fabricantului italian se vor afla doua supermasini, ambele avand la baza aceeasi arhitectura tehnica; totusi, Urus va fi fabricat in exclusivitate din fibra de carbon, in timp ce caroseria lui Jota va include si elemente din aluminiu.

    Scenariul se va repeta si in ceea ce priveste motorizarea: desi Urus va avea sub capota acelasi V12 de sase litri ca si Jota, agregatul sau va produce cu aproximativ 100 CP mai mult. Adica 800 CP in loc de 700.

    Asta ii va permite celui mai rapid Lamborghini sa accelereze pana la 100 km/h in cel mult trei secunde si, destul de probabil, sa sara binisor de 350 km/h.

    Pana la a vedea insa cat de periculos este Urus pentru orgoliul lui Ferrari, sa ne pregatim a saluta debutul lui Jota – un eveniment ce va avea loc chiar anul viitor. In ceea ce-l priveste pe “varul” sau, el ar putea vedea lumina zilei cel mai devreme in 2011, primele masini urmand a fi livrate la un an dupa aceea.

    Vizualizari: 1899