rss

Lamborghini devine verde

  1. 10/06/2009
  2. Categoria: Lamborghini
  3. Tags: Hibrid, Lamborghini, verde
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce Ferrari a depus documentatia necesara pentru patentarea unui sistem hibrid, iata ca Lamborghini surprinde prin aceeasi orientare spre un viitor mai curat.

    Fabricantul italian de supercar-uri se va concentra pe reducerea greutatii vehiculelor sale, optimizarea consumului de carburant, reducerea pierderilor cauzate de frictiune si implementarea sistemului start/stop. Prin aceasta se urmareste reducerea cu pana la 35% a emisiilor de CO2 pana in 2015.

    Dar, cel mai important, dinspre Lamborghini au "transpirat" informatii despre dezvoltarea unui sistem hibrid de propulsie. Fanii marcii nu au de ce sa planga, intrucat inginerii italieni au anuntat ca noile tehnologii nu vor afecta in niciun fel performantele cu care Lamborghini si-a obisnuit clientii.

    Dar planurile ecologiste ale italienilor nu se limiteaza la autovehicule. La fabrica din Sant’Agata vor fi instalate pe acoperis panouri cu celule fotovoltaice care vor asigura energie verde. Modernizarea fabricii se va incheia pana la finele acestui an, astfel ca in 2010 uzina Lamborghini va "arunca" in aer cu aproximativ 20% mai putin CO2.

    Vizualizari: 1052