rss

Lamborghini Toro 690-4, un nou concept independent

  1. 14/12/2009
  2. Categoria: Lamborghini
  3. Tags: Amadou Ndiaye, Concept, Lamborghini, Toro 690-4
    Vezi toate fotografiile (11)

    Lamborghini pare cea mai indragita marca in lumea designerilor auto: niciunui alt producator auto nu i-au fost dedicate in ultima vreme mai multe concepte independente decat italienilor. Dupa Slavche Tanevsky si al sau Madura, a sosit timpul ca un alt tanar, Amadou Ndiaye, sa-si prezinte propria interpretare grafica a directiei pe care Lamborghini ar trebui sa o adopte in viitor.

    In munca pentru Lamborghini Toro LA690-4, Ndiaye s-a inspirat din creatia italienilor din anii '60, Espada, folosindu-se, totodata, de elemente moderne din designul modelelor din "Cizma".
    Literele "LA" vin de la "Longitudinale Anteriore", in timp ce "690" arata numarul cailor putere, iar "4" sugereaza tractiunea integrala.

    In viziunea lui Amadou Ndiaye, cea mai potrivita motorizare pentru Toro LA690-4 este un agregat V12, acesta fiind cuplat la o cutie de viteze cu sapte rapoarte si dublu-ambreiaj. La nivelul motorului regasim principala deosebire fata de modelele Lamborghini de serie, care au propulsoarele montate in partea din spate, Toro LA690-4 avand motorul asezat frontal. Si pentru ca greutatea unui supercar trebuie tinuta sub control, tanarul designer a ales fibra de carbon si magneziul printre materialele de constructie.

    Nu a fost uitat nici trendul "eco" mondial, astfel ca Lamborghini Toro LA690-4 Concept beneficiaza de un sistem de injectie directa capabil sa functioneze atat cu benzina, cat si cu biocombustibili.

    Lamborghini Toro LA690-4 isi propune sa lupte cu rivali precum Mercedes McLaren SLR, Aston Martin One 77 si Lexus LFA, desi pretul de aproximativ 500.000 euro pare unul destul de piperat chiar si pentru acest segment.

    Vizualizari: 984
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »