rss

35 de milioane de euro pentru un Lamborghini "verde"

  1. 09/06/2009
  2. Categoria: Lamborghini
  3. Tags: Gallardo LP 560-4, Hibrid, Lamborghini
    Vezi toate fotografiile (2)

    Marcile de lux urmeaza trendul actual si isi canalizeaza atentia catre productia de modele ecologice. Dupa Bentley si Ferrari, a venit si randul celor de la Lamborghini sa se orienteze catre vehiculele hibride, anuntandu-si noua strategie pe care o vor aplica in aceasta directie, fara sa dea insa prea multe detalii.

    Dupa ce a redus cu 18% emisiile supercar-ului Gallardo LP 560-4 comparativ cu modelul din care deriva, compania italiana si-a propus sa investeasca 35 de milioane de euro in dezvoltarea unui sistem hibrid care sa ajute la reducerea cu pana la 35% a nivelului emisiilor poluante ale viitoarelor sale modele, care vor beneficia standard de tehnologie Start&Stop. Ca urmare, un viitor model Gallardo va degaja 220 grame CO2 per km, iar un Murcielago 320 g/km.

    De asemenea, in planul de depoluare partiala va fi implicata si fabrica Lamborghini din Sant'Agata Bolognese. Astfel, cu ajutorul unor panouri fotovoltaice cu o putere maxima de 1,4 MW, care vor fi instalate pe acoperisul cu o suprafata totala de 17.000 metri patrati, acest sit de productie va degaja cu 30% mai putine noxe.

    Vizualizari: 1039