rss

Lamborghini Gallardo LP550-2 primeste numele pilotului de teste drept sufix

  1. 02/07/2009
  2. Categoria: Lamborghini
  3. Tags: Gallardo, Lamborghini, LP550-2, Supercar, Valentino Balboni
    Vezi toate fotografiile (5)

    Numele complet al bolidului este Gallardo LP550-2 Valentino Balboni, acesta din urma fiind angajat Lamborghini de foarte multa vreme si un element cheie in testarea noilor modele.

    Majoritatea informatiilor despre masina erau disponibile pana acum (motor V10, 5,2 litri, 550 CP si doar 3,9 secunde pana la 100 km/h), dar au aparut si unele noi. Astfel, greutatea a fost redusa pana la 1.380 kg, viteza maxima este de 320 km/h, dar stim si ce “trucuri” au folosit inginerii italieni ca sa imbunatateasca dinamica.

    Avand doar doua roti motrice, LP550-2 a primit, cum era si firesc, un diferential cu alunecare limitata, in timp ce ESP-ul a fost reprogramat ca sa lase masina sa derapeze mai mult.
    Nici exteriorul n-a scapat nemodificat, barile fiind redesenate, iar difuzorul vechi a fost schimbat cu unul mai mare.

    Toate exemplarele, indiferent de culoarea caroseriei, primesc dunga alba din mijloc, respectiv interiorul alb-negru.

    Asocierea lui LP550-2 cu Balboni este o recunoastere a meritelor acestuia din urma. Pilotul de teste este angajat Lamborghini din 1968 si, la cererea expresa a lui Ferruccio Lamborghini, a testat toate modelele noi de atunci incoace. Practic, este “muza” pentru setarile dinamice ale acestor minunate masini, o stiinta care e o arta rara, accesibila unui numar mic de oameni.

    Fiecare LP550-2 va avea o placuta semnata de Balboni, iar pentru a conduce unul trebuie sa scoateti din buzunare cel putin 162.000 de euro.

    Vizualizari: 1336