rss

Hyundai Veloster, noi detalii despre versiunea de serie

  1. 14/12/2010
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: Hyundai, Veloster
    Vezi toate fotografiile (4)

    Versiunea de serie a conceptului Hyundai Veloster va fi prezentata publicului in ianuarie, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Modelul va beneficia de o serie de inovatii pentru segmentul coupe-urilor compacte.

    Hyundai denumeste versiunea de serie Veloster “utility coupe”, subliniind astfel elementele originale, cum ar fi sistemul de deschidere a usilor, unic si practic.

    Prototipul a fost prezentat la Salonul Auto de la Seul, in 2007, si parea sa fie ingropat din cauza designului mult prea futurist pentru zilele noastre. Totusi, reactiile publicului au fost cele care au salvat de la anonimat conceptul Veloster, casa auto hotarand sa il introduca in productie.

    In privinta versiunii de serie, coupe-ul va pastra numeroase detalii regasite pe concept, de la forma capotei, la pilonul fata negru, de la designul blocurilor optice, pana la tipul de caroserie cu portiere 2+1.

    Asadar, autoturismul va avea aspectul uni hatchback in 3 usi, cu doua portiere alungite in partea din fata si doua portiere mai mici pentru a facilita accesul la scaunele din spate. La interior, consola centrala este dominata de un ecran touch screen de 7 inch.

    Din punct de vedere tehnic, Veloster a luat nastere pe o platforma modificata Kia cee’d, iar gama de motorizari va include un propulsor pe benzina cu injectie directa de 1,6 litri, care dezvolta 140 CP si unul turbo de 208 CP. Odata cu acest model va debuta si noua transmisie cu dublu ambreiaj si sase trepte a casei auto coreene, care va reduce consumul cu 5% fata de cea manuala cu sase rapoarte.

    Desi nu se stie nimic oficial referitor la preturi, Hyundai Veloster ar putea avea un tarif de pornire de 20.000 de euro, lansarea fiind programata pentru vara anului 2010.


    Vizualizari: 3511