rss

Hyundai si Kia estimeaza vanzari mai mari cu 10%

  1. 04/01/2011
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: Hyundai, Kia, vanzari
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul an aduce pentru piata auto noi sperante. Pe fondul unor asteptari optimiste, producatorii auto sud-coreeni Hyundai Motor si Kia Motors estimeaza vanzari cu 10% mai mari in 2011.

    Aceste rezultate vor fi atinse, sustin sud-coreenii, datorita lansarii unor noi modele si cresterii cererii in China si alte piete emergente, transmite Bloomberg.

    Vanzarile ar putea urca la 6,33 milioane de autovehicule in acest an, a declarat Chung Mong Koo, presedintele Hyundai si Kia.

    Kia si Hyundai planuiesc sa lanseze cel putin 12 modele noi sau restilizate pe parcursul acestui an. Cota de piata a Hyundai a crescut in defavoarea celei a Toyota. Aceasta intorsatura de situatie a permis constructorului auto asiatic sa devina, in SUA, brandul dedicat pietei largi cu cel mai rapid avans.

    Planurile Hyundai nu se opresc aici, constructorul auto construind cea de-a treia uzina din China. In plus, intentioneaza sa deschida un centru de productie in Brazilia, unde cresterea salariilor incurajeaza populatia sa achizitioneze masini.

    In anul 2010 vanzarile Kia au urcat cu 39%, iar cele ale Hyundai au avansat cu 16%. Hyundai detine o participatie de 34,6% la Kia.

    Hyundai va lansa zece modele noi sau restilizate in acest an, printre care o versiune actualizata a sedanului Azera. Kia are in vedere versiuni noi ale Picanto si Rio.

    Vizualizari: 1547