rss

Detroit 2011: Hyundai Curb Concept

 1. 11/01/2011
 2. Categoria: Hyundai
 3. Tags: curb, Detroit, Hyundai, Veloster
  Vezi toate fotografiile (9)

  Pe langa ineditul Veloster, Hyundai a lansat la Detroit noul concept Curb, prototip ce reitereaza pana la extrem liniile noului limbaj de design “Fluidic Sculpture” si promite un concurent pe cinste pentru Nissan Juke.

  Fiind vorba de un show-car, aspectul masinii este cel putin interesant si se pare ca ni se pregateste si o versiune de serie care sa se pozitioneze sub ix35. Revenind la prototip, se fac remarcate blocurile optice cu un design original.

  In cazul in care aspectul exterior v-a tulburat putin vederea, nici habitaclul nu se lasa mai prejos, fiind desprins parca dintr-un film science-fiction.

  Cei de la Hyundai l-au denumit un UAV – Urban Activity Vehicle, dar Curb este un crossover de clasa mica, o mica demonstratie de stil a ceea ce ne planuiesc coreeni pentru viitor.

  Modelul este propulsat de un motor turbo de 1,6 litri, care produce 175 CP. Unitatea este cuplata la o transmisie automata cu dublu ambreiaj.  Acesta beneficiaza de tehnologia Idle Stop and Go pentru a reduce emisiile de CO2 si consumul de carburant in mediul urban.

  Curb promite un consum urban de 7.84 litri/100 km si 5,88 litri/100 km in regim extraurban.

  Vizualizari: 2045