rss

Spionat: Hyundai Veloster surprins in Coreea de Sud

  1. 04/01/2010
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: Hyundai, Veloster, Veloster Concept
    Vezi toate fotografiile (3)

    Acestea sunt primele imagini-spion cu Hyundai Veloster, inlocuitorul actualului Hyundai Coupe. Versiunea de serie a conceptului prezentat in 2007 va debuta pe piata in anul 2011.

    Viitorul coupe sportiv de mici dimensiuni a fost surprins in timpul testelor pe care le efectueaza in aceasta perioada in Coreea de Sud, in conditii de temperaturi joase. Potrivit unor informatii preliminare, noul model Hyundai va prelua in proportie de 70-80% design-ul conceptului Veloster (foto 3).

    Astfel, in ciuda camuflajului specific, se poate observa ca versiunea de serie va pastra profilul prototipului din care deriva, cu un parbriz foarte inclinat, o linie a acoperisului plonjata catre spate si bosaje foarte pronuntate. De asemenea, decupajul la partea frontala al prelatei cu care este acoperit vehiculul ne dezvaluie forma triunghiulara a farurilor, in timp ce la partea posterioara, si ea foarte bine camuflata, se observa ca pozitionarea blocurilor optice este similara cu cea in cazul "show-car"-ului.

    Un artificiu de design interesant este amplasarea centrala a evacuarii duble trapezoidale ca la concept, care va fi bineinteles modificata. Ca gabarit, Veloster va avea in jur de 4,10 metri in lungime, ceea ce il plaseaza intre i20 si i30.

    In ceea ce priveste gama de motorizari aceasta va cuprinde, intre altele, un propulsor de 1,6 litri si 140 CP cu injectie directa de benzina, capabil sa consume doar 5,8 litri/100 km, si unul turbo de 175 de "cai". Motorizarile vor fi conectate la un singur tip de transmisie, automata cu dublu ambreiaj.

    Viitorul Hyundai Veloster este prevazut sa-si faca debutul in cursul acestui an, urmand sa apara pe piata la inceputul lui 2011.

    Vizualizari: 1412