rss

Primul hibrid Hyundai poate fi comandat deja

  1. 18/06/2009
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: Elantra LPI HEV , Hibrid, Hyundai
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nici producatorul coreean nu vrea sa piarda “trenul eco-friendly”, drept urmare a depus o munca titanica pentru a dezvolta cat mai repede versiunea hibrida proprie, bazata pe Elantra. Aceasta are un consum mediu de doar 4,5 litri si poate functiona si cu GPL.

    Elantra LPI (de la Liquefied Petroleum Injected) HEV foloseste un setup raspandit deja: motorul cu ardere interna (de 1,6 litri) face echipa cu unul electric, capabil sa furnizeze 20 CP si 105 Nm, ce-si ia puterea de la o baterie litiu-polimer. Pentru ca “apetitul” sa fie cat mai mic, hibridul foloseste o cutie cu variatie continua (CVT).

    Consumul mediu de doar 4,5 litri/100 km este acompaniat de emisii la fel de mici, mai exact 99 g/km.

    Avand in vedere ca poate functiona si cu GPL (care peste tot in lume este mult mai ieftin ca benzina), Elantra LPI HEV poate fi o alternativa excelenta la Toyota Prius sau Honda Insight, mai ales ca sunt sanse bune sa fie si mai ieftina ca acestea din urma, iar calitatea, per total, comparabila.

    Prezentarea oficiala va avea loc pe 8 iulie, in Coreea, dar producatorul accepta deja precomenzi, iar mai tarziu va lansa modelul economic si in SUA, respectiv Europa.

    Vizualizari: 1655