rss

Hyundai va lansa sapte noi modele pana in 2012

  1. 17/11/2009
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: Hyundai, i10, I30, i40, ix-metro, IX35, kia venga
    Vezi toate fotografiile (1)

    Oficialii Hyundai au anuntat ca intentioneaza sa lanseze in urmatorii trei ani sapte noi modele si o versiune restilizata a popularului city-car i10.

    Dupa ce vor lansa peste cateva saptamani facelift-ul SUV-ului Santa Fe, coreenii vor dezvalui la inceputul lui 2010 noul ix35, inlocuitorul lui Tucson. In cea de-a doua jumatate a anului viitor, Hyundai va lansa doua monovolume in dorinta de a-si extinde gama de modele, dar si pentru a ataca segmente unde pana acum nu a rupt gura targului.

    Primul MPV va avea cinci locuri, va imparti gama de motorizari cu i20 si va fi derivat din modelul Kia Venga (prezentat in toamna acestui an la Frankfurt), urmand sa concureze cu Nissan Note. Al doilea monovolum va avea sapte locuri, va fi bazat pe conceptul i-mode prezentat in 2008, la Geneva, va primi aceleasi motorizari ca i30 si va rivaliza cu Opel Meriva. Ambele MPV-uri vor fi dezvaluite la viitorul salon de la Paris si vor fi lansate la inceputul lui 2011.

    Noul Hyundai i40, succesorul lui Sonata, ar putea debuta la Salonul de la Bologna de la sfarsitul lui 2010 si va fi lansat un an mai tarziu, in versiunile de caroserie sedan, hatchback si break. In schimb, i30 nu va fi revizuit, ci va fi inlocuit in gama de un model complet nou, care va aparea probabil tot anul viitor.

    Spre sfarsitul lui 2010 va aparea versiunea restilizata a lui i10, care va primi imbunatatiri in ceea ce priveste designul si nivelurile de echipare. Modelul de oras va beneficia de noi motorizari, intre care si noua unitate turbo cu 3 cilindri de 800 cmc.

    In sfarsit, in 2011, va fi lansat noul varf de gama al coreenilor Veloster, inlocuitorul actualului Hyundai Coupe, iar in 2012 ar trebui sa soseasca versiunea de serie a conceptului ix-metro prezentat la Frankfurt. Acesta va semana foarte mult cu prototipul din care deriva si va concura modele precum Nissan Qazana.

    Vizualizari: 2250