rss

Hyundai va lansa primul hibrid plug-in in 2012

  1. 08/07/2009
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: Blue-Will, Hibrid, Hyundai
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa Toyota Prius, Honda Insight si Chevrolet Volt, iata ca Hyundai face un pas important spre propriul model cu propulsie hibrida. Acesta va fi lansat undeva spre sfarsitul lui 2012 si va avea la baza conceptul Blue-Will, dezvaluit de compania coreeana la Salonul Auto de la Seul din aprilie.

    Desi inca nu avem informatii sigure in ceea ce priveste hibridul Hyundai, se presupune ca acesta va fi animat de acelasi sistem ca si conceptul: un motor pe benzina de 1.6 litri cuplat la o unitate electrica de 100 KW, care foloseste baterii litiu-ion fabricate de LG Chem. Dar lucrurile nu se opresc aici. Se spune ca primul hibrid coreean va avea panouri solare montate pe plafon, blocuri optice din plastic reciclat si anumite elemente fabricate din plastic eco, obtinut din... plante.

    "Obiectivul nostru este sa devenim lideri in categoria autovehiculelor economice care folosesc combustibili alternativi. Vrem sa facem cunoscuta tehnologia noastra si sa ne imbunatatim imaginea, nu neaparat sa obtinem profit de pe urma hibridelor", a spus Yang Woong-Chul, presedintele departamentului de Cercetare si Dezvoltare Hyundai.

    Daca dam crezare acestei declaratii, Hyundai va deveni in viitorul apropiat unul dintre marii jucatori auto in segmentul din ce in ce mai aglomerat al automobilelor hibride sau electrice.

    Vizualizari: 1294
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »