rss

Hyundai i20 primeste 5 stele EuroNCAP (cu video)

  1. 28/05/2009
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: EuroNCAP, Hyundai, I20, Video
    Vezi toate fotografiile (1)

    EuroNCAP si-a modificat in acest an grila de notare, distinctia maxima fiind mai greu de luat. Cu toate acestea, sunt destule modele pe piata care au dovedit ca sunt la fel de sigure si dupa noile norme, printre care Hyundai i20, ce tocmai a obtinut cele 5 stele ravnite.

    Modelul coreean de clasa mica a punctat foarte bine la toate cele patru categorii (protectia adultilor, copiilor, pietonilor si sisteme de siguranta), punctajul sau fiind cel mai bun din segment.

    i20 a fost cotat cu 88% pentru protectia pasagerilor, un punctaj ce tine cont si de gradul in care masina protejeaza impotriva ranilor la gat si la coloana, cu ajutorul tetierelor active. Pe langa acestea din urma, la rezultatul bun au contribuit si cele sase airbag-uri oferite in dotarea standard.

    Protectia copiilor este maxima pentru cei de un an si jumatate, insa cei de trei ani pot fi raniti.

    Protectia pietonilor este departe de a fi perfecta in orice ce clasa te-ai uita, dar, cu un rating de 64%, i20 se incadreaza in media clasei.

    Pentru sistemele de siguranta incorporate Hyundai a primit un punctaj de 86%, datorita listei bogate ce cuprinde airbag-urile deja mentionate, dar si ABS, ESP si distributie electronica a fortei de franare.

    Vizualizari: 2692