rss

Hyundai ar putea muta productia lui i20 in Europa

  1. 13/05/2009
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: Autoeconomie, Hyundai, I20
    Vezi toate fotografiile (1)

    In momentul de fata i20 este asamblat intr-o fabrica din India, dar, din cauza conflictelor cu sindicatele si a faptului ca nu se califica pentru programele europene gen “Rabla”, conducerea Hyundai ar putea muta productia in Europa.

    Asemeni multor fabricanti, si Hyundai a ales India cu gandul la costurile de productie mici, dar sindicatele sunt bine organizate si intra in greva des. In mod firesc, productia lui i20 a fost afectata, in conditiile in care producatorul coreean oricum nu reusea sa tina pasul cu cererea mare.

    Cealalta problema e legata de faptul ca, fiind produs extra-comunitar, i20 nu se califica pentru programele europene gen “Rabla” si Hyundai pierde bani multi din moment ce initiativele de acest fel s-au inmultit considerabil.

    Fireste, poate fi vorba si de o miscare strategica, in sensul ca producatorul asiatic incearca sa forteze mana sindicatelor amenintand cu mutarea productiei. Daca decizia va fi luata, capacitatile de productie vor fi mutate in fabrica din Cehia, unde se mai produce compacta i30.

    Vizualizari: 1195
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »