rss

Noul Hyundai Sonata a fost lansat pe piata coreeana

  1. 17/09/2009
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: Hyundai, Hyundai sonata
    Vezi toate fotografiile (9)

    Cine si-ar fi imaginat in in urma cu cativa ani ca o noua generatie Hyundai Sonata va starni atata interes. Insa schimbarile au loc cu viteza luminii: uriasul GM intra in faliment, Fiat cumpara Chrysler si surprize, surprize, Hyundai devine al patrulea constructor auto din lume.

    Revenind la oile noastre, producatorul coreean a lansat oficial pe piata de bastina noul Sonata, care va fi introdus in Europa sub numele de i40. Asadar, iata ca avem primele imagini si detalii direct de la sursa, dupa o perioada destul de lunga in care au aparut detalii trunchiate si imagini spion.

    Noul model al constructorului masoara 4,8 metri lungime, 1,8 m latime si are o inaltime de 1,5 metri. Ampatamentul este de 2,7 metri, dimensiuni ce-l fac mai lung si mai lat decat predecesorul sau. La interior se poate observa noua linie de design implementata si pe noul Tucson/ix 35.

    Hyundai i40 va fi oferit pe piata de origine cu un motor Theta II GDI de 2,4 litri, care dezvolta 165 CP si o versiune GPL care dezvolta 144 CP. Ambele propulsoare pot fi racordate la o cutie de viteze automata cu sase trepte.

    Constructorul intentioneaza sa vanda 60.000 de unitati pana la sfarsitul anului in Coreea, la un pret de pornire de 17.600 de dolari.

    Vizualizari: 1841