rss

Hyundai va implementa primul motor GDI pe noua Sonata

  1. 23/11/2009
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: 2.4 Theta GDI, Hyundai, Hyundai sonata, Motor
    Vezi toate fotografiile (1)


    Producatorul sud-coreean Hyundai a anuntat ca va lansa un nou motor cu patru cilindri, odata cu prezentarea noului model Sonata in 2011
    . Noul motor este construit la Hyundai Motor Manufacturing din Alabama.

    Propulsorul de 2.4 litri Theta II GDI beneficiaza de injectie directa pe benzina,
    tehnologie care are ca scop sa contribuie la scopul lui Hyundai, de a deveni lider in economia  consumului combustibil. Comparativ cu generatia anterioara de motoare Theta, noul Theta II  2.4 litri GDI are  un bloc unic, pistoane, tije, arbore cotit,  sistem de inductie variabil si catalizator.

    Noul motor va oferi o valoare estimate la 200 cai putere la 6300 rot / min si 252 Nm cuplu maxim la 4250 rot / min. Acest lucru inseamna ca va oferi mai multa putere decat un motor traditional, in timp ce utilizeaza mai putin combustibil, eliminand mai putine emisii de CO2 si livrand un raspuns imbunatatit al acceleratiei. 

    Strategia de injectare a lui GDI permite catalizatorului sa ajunga mai repede la temperatura de functionare. Acest lucru ajuta la reducerea emisiilor cu 30 la suta.

    Mai mult decat atat, GDI ofera un cuplu cu 7 la suta mai mult la rotatii pe minut scazute si cu 12 la suta mai mult cuplu la rpm mai ridicate pentru o mai buna performanta.

    Hyundai a anuntat la sfarsitul anului 2008 ca scopul sau este indeplinirea standardelor internationale stabilite pentru emisiile de CO2. Constructorul isi sustine angajamentul cu cinci ani mai devreme decat stabilit prntr-o combinatie de noi tehnologii, care include modelele hibrid.

    Vizualizari: 1581