rss

Hyundai Sonata nu va avea motoare V6

  1. 28/09/2009
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: Hyundai, Motor, Sonata, V6
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu 4,8 metri lungime, noul Sonata, teoretic, e un model de clasa mare, dar, pentru ca imaginea nu-i permite, in cel mai bun caz poate concura in clasa medie-superioara. Dar si acolo exista pretentii, in sensul ca oamenii se asteapta ca varfurile de gama sa aiba motoare mai mari de 2 litri si, pe cat posibil, cu o arhitectura nobila - sase in linie sau V6.

    Totusi, coreenii nu vor avea nici un propulsor V6 in oferta, urmand sa ofere doar agregate cu patru cilindri in linie, de 2, respectiv 2,4 litri.

    Motivatia este una economica, desigur, bazata pe faptul ca din modelul actual, care in Europa isi va schimba denumirea in i40, doar 15% au fost comercializate cu motorul in V. Mergand pe firul ideii, e clar ca in aceste vremuri de restriste Hyundai se poate astepta ca procentul in cauza sa fie si mai mic, deci n-are de ce sa investeasca intr-o gama prea mare de motorizari.

    In plus, se pare ca motorul cu injectie directa de benzina (cel de 2.400 cmc) este destul de puternic, rafinat si economic ca sa inlocuiasca cu brio versiunea V6.

    Vizualizari: 1374