rss

Hyundai aduce la Frankfurt i10 electric si noul Santa Fe

  1. 05/09/2009
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: Frankfurt, Hyundai, Hyundai i10, hyundai santa fe, Vehicul electric
    Vezi toate fotografiile (6)

    Dupa ce a dezvaluit conceptul ix-Metro, inainte de debutul programat pentru Frankfurt, Hyundai a anuntat ca va expune la show-ul auto german versiunea electrica a lui i10, precum si noua generatie a SUV-ului Santa Fe.

    In ceea ce-l priveste, noul Hyundai i10 electric este echipat cu un motor de 49 de kW si cu o baterie litiu-ion de 16 kW furnizata de LG. Micutul vehicul electric este capabil sa accelereze de la 0-100 km/h in 15 secunde si sa atinga o viteza maxima de 130 km/h, in timp ce autonomia totala oferita dew o singura incarcare este de 160 km/h.

    De partea cealalta, noul Santa Fe a primit cateva modificari din punct de vedere estetic. Astfel, masina a primit o grila frontala redesenata, care are acum trei tije cromate in loc de doua ca la vechiul model, iar logo-ul Hyundai a fost mutat in partea superioara (la actualul model era pozitionata central pe grila), noi blocuri optice fata/spate si proiectoare de ceata, jante din aliaj cu cinci spite duble. De asemenea, la spate a fost montata o noua evacuare dubla triunghiulara, care a luat locul celei ovale de pe modelul actual.

    Ca motorizari, noul Santa Fe va fi oferit in doua versiuni pe benzina, una in 4 cilindri de 2,4 litri si 175 CP si un V6 de 2,7 litri care produce 165 CP, in timp ce gama diesel va cuprinde o singura unitate, 2.2D de 197 CP, care se regaseste si pe Kia Sorento.

    Totodata, noul Hyundai Santa Fe va dispune si de o versiune ecologica denumita "Eco Coach", care este creditata cu emisii mici de CO2 si un consum redus de carburant, care se obtin datorita pneurilor cu rezistenta mica la rulare cu care este "incaltata" masina si a spoilerului posterior redesenat.

    Toate motorizarile vor fi oferite cu doua roti motrice sau cu tractiune integrala.

     

    Vizualizari: 1989