rss

Hyundai Velostar Coupe vine in 2011, cu 140 cai la purtator

  1. 08/07/2009
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: Hyundai, Veloster
    Vezi toate fotografiile (7)

    Dupa succesul realizat de Genesis Coupe, cu tractiune spate, Hyundai planuieste acum dezvoltatea unui model cu  tractiune pe fata. Avand ca sursa de inspiratie in proportie de 70-80% conceptul Veloster, noul exemplar va inlocui coupe-ul sport Tiburon, care mai este cunoscut si sub numele de Coupe in Europa si in alte piete.

    CEO-ul Hyundai Motors America, John Krafcik, a declarat ca versiunea de productie Veloster va fi o surpriza: poate o caroserie inedita sau un plafon incitant. Oricum, va fi ceva nou pentru categoria din care face parte.

    In ceea ce priveste dimensiunile, Krafcik a mentionat ca succesorul lui Tiburon va fi destul de compact. “Va fi de marimea unui Accent. Imaginati-va numai un Honda CRX cu patru pasageri. Va fi o masina de dimensiuni  nu foarte mari, dupa care lumea va intoarce capul”, a declarat oficialul Hyundai.

    Intr-un interviu acordat anterior in martie, Krafcik a declarat ca Veloster va primi un motor de 1,6 litri in patru cilindri pe benzina. De acesta data insa, a oferit mai multe detalii: va fi un motor cu injectie directa si va dezvolta 140 CP.

    Se prea poate ca in Europa si in Coreea de Sud, noul model de la Hyundai sa fie disponibil si cu dieseluri. Veloster isi va face debutul in showroom-uri pana la sfarsitul anului 2011.

    Vizualizari: 1878