rss

General Motors si Sichuan au batut palma: Hummer este chinezesc in proportie de 80%

  1. 10/10/2009
  2. Categoria: Hummer
  3. Tags: China, General Motors, Hummer, investitor privat, Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery
    Vezi toate fotografiile (1)

    Doar ieri ce va anuntam ca Hummer ar putea fi vandut chiar saptamana aceasta si iata ca, azi, General Motors si chinezii de la Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery au ajuns la o intelegere.

    Asiaticii vor pune mana pe 80% din actiunile producatorului de masini 4x4, restul de 20% urmand a ajunge in portofoliul unui investitor privat.

    Americanii nu l-au instrainat insa pe Hummer inainte sa se asigure ca noul proprietar va mentine productia in fabricile GM, uzinele din Shrevport si Mishawaka urmand sa construiasca masini pana in iunie 2011 (termenul poate fi extins pana in 2012).

    Un raport recent a dezvaluit faptul ca GM ar putea incasa in jur de 150 de milioane de $ pe Hummer, desi tranzactia mai trebuie aprobata, asa cum spuneam si ieri, de catre agentiile de regularizare din China si Statele Unite.

    Proaspatul “patron” al lui Hummer s-a limitat pana acum la producerea masinilor utilitare si a echipamentelor industriale, insa liderii sai sunt increzatori ca vor fi competitivi si pe piata auto.

    “Suntem incantati de anumite initiative actualmente in desfasurare la Hummer, pe care investitia noastra le poate accelera. Ne referim aici, in particular, la crearea unei noi generatii de vehicule eficiente, care sa intruneasca nu numai conditiile viitoarelor reguli privind poluarea, ci si asteptarile consumatorilor” a declarat Yang Yi, presedintele executiv al lui Sichuan Tengzhong. Sa fie intr-un ceas bun...

    Vizualizari: 1301