rss

Ferrari Four vine in Romania la inceputul verii

 1. 24/01/2011
 2. Categoria: Ferrari
 3. Tags: ferrari ff, ferrari four, Romania
  Vezi toate fotografiile (1)

  Nici nu s-au racit bine primele informatii si imagini cu noul Ferrari FF, unicul model din istoria casei auto italiene cu tractiune integrala, ca au si aparut detalii privind lansarea ineditului bolid pe piata din Romania.

  Supercarul va ajunge in showroomul Forza Rossa la inceputului sezonului estival, in luna iunie, a anuntat importatorul marcii in Romania, potrivit Mediafax. Se pare ca numai cativa norocosi (cu portofele generoase) se vor bucura de noul model, anul acesta fiind alocate doar patru exemplare.

  Inlocuitorului lui 612 Scaglietti va debuta oficial la Salonul Auto de la Geneva, care isi va deschide portile in martie. FF este pus in miscare de noul motor V12 cu injectie directa de 6,2 litri ce dezvolta 660 CP la 8.000 rpm si 683 Nm la 6000 rpm. Ajutat de transmisia cu dublu ambreiaj F1, autoturismul accelereaza de la 0-100 km/h in doar 3,7 secunde, avand un raport greutate putere de 2,7 kg/CP. Consumul sau mediu este de 15,4 litri/100 km.

  Totodata, noul model dispune de primul sistem de tractiune integrala al companiei, patentat cu numele 4RM (four-wheel drive). Acesta cantareste cu 50% mai putin decat un sistem traditional de tractiune integrala, mentinand perfect distributia greutatii (53% pe axa spate).

  Pe langa performantele impresionante, Ferrari Four este practic cum nu a fost vreodata vreun model din gama Ferrari. Noul autoturism ofera spatiu suficient pentru patru pasageri si bagajele lor. Portbagajul are o capacitate de 450 litri, care poate fi extinsa la 800 litri.

  Vizualizari: 2018