rss

Ferrari FF, primul model cu patru locuri si tractiune integrala

  1. 21/01/2011
  2. Categoria: Ferrari
  3. Tags: Ferrari, Ff
    Vezi toate fotografiile (3)

    Ferrari a publicat primele imagini si primul video cu noul model FF, primul sau autovechicul cu patru locuri si tractiune integrala. Acesta este totodata inlocuitorul lui 612 Scaglietii si cel mai practic model construit vreodata de casa auto italiana.

    Ferrari FF, acronim pentru Ferrari Four (patru locuri si tractiune pe patru roti), va debuta oficial la Salonul Auto de la Geneva, care isi va deschide portile in martie. Noul model reprezinta nu doar o evolutie si o reala revolutie, sustine producatorul italian. Designul agresiv, tipic Ferrari, este semnat Pininfarina.

    FF este pus in miscare de noul motor V12 cu injectie directa de 6,2 litri ce dezvolta 660 CP la 8.000 rpm si 683 Nm la 6000 rpm. Ajutat de transmisia cu dublu ambreiaj F1, sportivul accelereaza de la 0-100 km/h in doar 3,7 secunde, avand un raport greutate putere de 2,7 kg/CP. Consumul sau mediu este de 15,4 litri/100 km.

    Totodata, noul model dispune de primul sistem de tractiune integrala al companiei, patentat cu numele 4RM (four-wheel drive). Acesta cantareste cu 50% mai putin decat un sistem traditional de tractiune integrala, mentinand perfect distributia greutatii (53% pe axa spate).

    Noul Ferrari FF este de asemenea echipat cu cel mai nou sistem de amortizoare magnetice (SCM3), precum si cu cel mai recent sistem de franare cu discuri ceramice Brembo.

    Pe langa performante deloc de neglijat, noul model FF este practic cum nu a fost vreodata vreun model din gama Ferrari. Noul autoturism ofera spatiu suficient pentru patru pasageri si bagajele lor. Portbagajul are o capacitate de 450 litri, care poate fi extinsa la 800 litri.

    Ferrari FF va fi disponibil cu sase culori exterioare si tapiterii interioare, special create pentru acest model.

    Vizualizari: 4532