rss

Ferrari 612 Scaglietti shooting brake vine la Geneva

  1. 06/01/2011
  2. Categoria: Ferrari
  3. Tags: 612 Scaglietti, Ferrari, Geneva
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ferrari intra in hora shooting brake-urilor si pregateste pentru Salonul Auto de la Geneva un concept cu o astfel de caroserie. Prototipul va avea la baza modelul coupe 612 Scaglietti si promite sa pastreze amprenta Calutului Cabrat.

    Ferrari Scaglietti shooting brake este primul concept realizat de Ferrari de la despartirea de casa de design Pininfarina, cand au ales ca designul sa fie realizat integral in cadrul companiei. De aceasta divizie se ocupa Lorenzo Ramaciotti - directorul de design al Fiat, fost designer sef la Pininfarina.

    Sub denumirea pretentioasa de shooting brake se ascunda un break (estate, wagon) cu doua portiere, multi dintre constructori auto premium anuntand astfel de modele. In ciuda aspectului sau, prototipul va pastra sasiul din aluminiu al lui 612 Scaglietti, ampatamentul si latimea.

    In privinta performantelor tehnice nu se cunosc inca detalii, dar in mod sigur greutatea va crestre considerabil fata de versiunea coupe. 612 Scaglietti este pus in miscare de cel mai vechi motor Ferrari cu 12 cilindri, ce dezvolta ofera 533 CP.

    Se pare ca aceasta versiune de caroserie nu va fi lansata odata cu debutul predecesorului lui 612 Scaglietti din 2012. Ideea a pornit de la un simplu experiment, acela de a vedea cat de mult poate intinde coarda pentru a-si extinda gama de modele, fara a afecta imaginea si identitatea brandului italian.

    In privinta lansarii unui SUV, oficialii Ferrari au spus clar si raspicat ca nu vor dezvolta un asemenea autoturism.

    Vizualizari: 1580
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »