rss

Lotus are un nou director la departamentul de motorsport

  1. 02/11/2009
  2. Categoria: Ferrari
  3. Tags: Claudio Berro, Ferrari, Lotus, Michael Schumacher, Ross brawn
    Vezi toate fotografiile (1)

    Lotus este pe cale sa porneasca o ofensiva de proportii pe toate fronturile sportului cu motor, iar pentru asta are nevoie de “generali” capabili sa dezvolte strategiile necesare apropierii trofeelor.

    In acest sens, compania a adoptat o politica asemanatoare celei Ferrari din 1996, cand “Scuderia” l-a transferat de la Benetton nu numai pe Michael Schumacher, ci si pe Ross Brawn si Rory Byrne. Iar “victima” este chiar Ferrari...

    Dupa ce l-a cooptat pe Dany Bahar – fost vice-presedinte al departamentului de marketing la compania din Maranello – si i-a incredintat fotoliul de presedinte executiv, Lotus a reusit sa obtina si semnatura lui Claudio Berro, de asemenea un ex-FIAT/Ferrari.

    Cariera lui Berro in motorsport este una destul de vasta: initial un co-pilot al echipei de raliu Peugeot-Talbot, el a condus operatiunile lui Ferrari, Maserati, Alfa Romeo si Abarth, apoi ale intregului grup FIAT.

    Acum, dupa ce a trasat evolutia echipelor de Formula 1, FIA-GT, touring car si raliu apartinand imperiului torinez, Berro va ocupa postul de director al departamentului de motorsport la Lotus, urmand a fi responsabil de implementarea programului ce va readuce firma din Norfolk in prim planul marilor competiilor auto.

    Va reamintim ca Lotus a confirmat reintoarcerea in Marele Circ pentru sezonul viitor, precum si in alt gen de curse de mare interes la nivel mondial (Le Mans, GT si Indy).

    Vizualizari: 1266