rss

Lansarea lui Ferrari F450 a fost amanata din motive de aerodinamica

  1. 18/06/2009
  2. Categoria: Ferrari
  3. Tags: Concept, F430, F450, Ferrari, Ferrari F430 Scuderia
    Vezi toate fotografiile (1)

    Anuntat pentru Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie, noul Ferrari F450, inlocuitorul legendarului F430, va debuta cel mai probabil trei luni mai tarziu, la Los Angeles, unde va putea fi admirat ca un concept pre-serie.

    Potrivit unor surse din interiorul companiei de la Maranello, aceasta amanare este determinata de imbunatatirile tehnologice si tehnice de care va beneficia F450, dar mai ales de cele de ordin aerodinamic. Succesorul lui F430 va beneficia de detalii de design inspirate de la monopostul de Formula 1, dar si de la modelele din programul GT.

    La acestea se vor adauga si alte modificari care constau in repozitionarea radiatorului in fata puntii fata, o noua transmisie cu dublu ambreiaj cu 7 trepte de viteze, un software care va anula comportamentul subvirator al masinii si o noua varianta a sistemului de control al tractiunii care se afla pe F430 Scuderia.

    In plus, Ferrari F450 va fi mult mai rigid decat F430 datorita structurii din aluminiu a sasiului. Italienii au urmarit sa reduca masa supercarului, care astfel va avea o manevrabilitate superioara.

    In momentul lansarii, noul F450 va fi oferit doar ca model cu acoperis hard-top spre deosebire de F430, care fusese lansat atat in varianta de caroserie Spider, cat si Coupe. Modelul F450 Spider va aparea 18 luni mai tarziu comparativ cu versiune coupe, ceea ce va ajuta modelul Ferrari California sa-si stabilizeze pozitia pe piata.

    Vizualizari: 1183