rss

Ipoteza auto: Ferrari F70

  1. 09/02/2010
  2. Categoria: Ferrari
  3. Tags: f70, Ferrari, ipoteza, rendering
    Vezi toate fotografiile (1)

    Compania italiana de supercaruri si-a anuntat intentia de a lansa un nou model special, prin care sa marcheze implinirea a 70 de ani de istorie. Noul automobil va fi urmasul de drept al lui Enzo si ar putea fi denumit F70, urmand, dupa toate probabilitatile, sa fie oferit atat in versiune cu propulsie conventionala, cat si hibrid.

    In dezvoltarea lui F70, Ferrari va pune accentul pe reducerea greutatii totale, prin acest procedeu urmarind sa-i ofere performante de varf si manevrabilitate fara a forta prea mult motorul, un V8 supraalimentat care dezvolta 700 CP - si totul la o masa de, se spune, sub 1.000 kilograme!

    In ceea ce priveste designul, Ferrari F70 si-ar putea afla o sursa de inspiratie in conceptul Mille Chili, dar va prelua si elemente de la 458 Italia, dupa cum se observa in renderingul computerizat publicat pe site-ul Auto Motor und Sport.

    Ferrari F70 va fi prezentat in 2012, cu 5 ani inainte de implinirea celor 70 de ani de activitate ai Calutului Cabrat, si va fi fabricat in doar 399 de unitati, dovada ca oficialii italieni nu ies nici astazi din cuvantul fondatorului Enzo Ferrari, care spunea "sa construiesti intotdeauna cu un exemplar mai putin decat crezi ca poti vinde".

    Vizualizari: 1800