rss

Ferrari se va retrage din Formula 1

  1. 13/05/2009
  2. Categoria: Ferrari
  3. Tags: F1, Ferrari, retragere
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ferrari a confirmat faptul ca nu va intra anul viitor in Campionatul de Formula 1, cu exceptia cazului in care propunerea cu privire la bugetul pentru anul 2010 este revizuita de catre Federatia Internationala de Automobilism.

    Consiliul de Administratie al companiei italiene s-a intalnit la sediul din Maranello pentru a lua o decizie in aceasta privinta. "Aceleasi reguli pentru toate echipele, stabilitate in privinta reglementarilor, continuarea ideilor FOTA prin care costurile sunt reduse metodic si progresiv, sunt prioritatile pentru viitor", a fost mentionat in comunicatul de presa emis de Ferrari.

    "In cazul in care aceste principii indispensabile nu sunt respectate si in cazul în care reglementarile adoptate pentru anul 2010 nu se vor schimba, Ferrari nu are intentia de a participa la Campionatul Mondial de Formula 1", se continua in documentul mentionat anterior.

    Aceasta este prima amenintare oficiala venita din partea Ferrari cu privire la o potentiala retragere din Formula 1. BMW si Toyota si-au exprimat public dezacordul fata de noile norme, dar nici o pozitie oficiala nu a fost facuta publica.

    Vizualizari: 891