rss

Ferrari pregateste un sistem de propulsie hibrid

  1. 24/05/2009
  2. Categoria: Ferrari
  3. Tags: Ferrari, Maranello, motor electric, platforma tehnica, propulsie hibrida
    Vezi toate fotografiile (1)

    Zvonurile potrivit carora Ferrari se pregateste sa intre in clubul (deocamdata) retrans al fabricantilor de modele cu propulsie hibrida iata, se adevereste: constructorul din Maranello a depus documentatia necesara patentarii unui asemenea sistem.

    Nu mai putin de sase variante diferite iau italienii in considerare, una dintre ele presupunand chiar existenta a mai multor agregate electrice.

    In majoritatea schemelor, reteta este cea cunoscuta: un motor electric este folosit pentru a misca doua roti, iar unul pe benzina pentru a anima celelalte doua roti. Totusi, in anumite situatii, Ferrari planuieste sa foleasca doua propulsoare electrice si unul pe benzina, primele doua motorizand cate o roata de pe aceeasi punte.

    Potrivit publicatiei britanice care a pus mana pe aceste informatii, fabricantul cauta prin noua platforma tehnica obtinerea unui consum de combustibil cat mai scazut, ci, mai degraba, crearea conditiilor pentru imbunatatirea manevrabilitatii viitorilor bolizi.

    Interesanta este insa si precizarea potrivit careia sistemul hibrid – un 4x4, pana la urma – poate fi setat de catre sofer sa functioneze precum unul 4x2 sau cu patru roti motrice (in functie de conditiile de aderenta). Cat despre potentialul ecologic, se pare ca si acesta se va afla la cote rezonabile, dat fiind faptul ca Ferrari se gandeste, printre altele, si la instalarea unui sistem stop&start.

    Vizualizari: 1467
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »