rss

Ferrari a inregistrat patentul pentru un nou tip de portiere

  1. 24/11/2009
  2. Categoria: Ferrari
  3. Tags: Ferrari, patente
    Vezi toate fotografiile (4)

    De-a lungul anilor, Ferrari si-a facut un obicei din a ne surprinde prin inovatii si are de gand sa repete figura. Si nu ma refer aici la sistemul turbo imbunatatit pe care inginerii italieni ni l-au promis in curand, ci la ceva cu totul nou si inedit pentru un Ferrari: un sistem special de deschidere a usilor!

    Producatorul italian de supercar-uri lucreaza la un nou tip de portiere, prin care se urmareste imbunatatirea accesului soferului si pasagerilor  in si din habitaclu. Potrivit britanicilor de la Autocar, usile Calutului Cabrat vor fi la fel de revolutionare ca cele folosite de Lamborghini sau Mercedes de-a lungul timpului.

    In versiunea Ferrari, usile vor fi mult alungite inspre partea fronatala a masinii, iar prinderea se va face prin balamale indreptate in sus, astfel incat deschiderea lor sa permita soferului sa isi aseze cu usurinta piciorul dincolo de volan. Acest lucru faciliteaza urcarea si coborarea dintr-o masina joasa, asa cum sunt toate modelele Ferrari si, conform actelor depuse de italieni pentru inregistrarea patentului, sunt mult mai ieftin de produs decat portierele tip gullwing.

    Vizualizari: 1315