rss

Ferrari Scuderia de la Novitec

  1. 20/10/2009
  2. Categoria: Ferrari
  3. Tags: 458 Italia, Ferrari, Lamborghini, Novitec, Novitec Rosso Edizione 747
    Vezi toate fotografiile (13)

    Cariera lui Ferrari F430 se apropie de sfarsit, eroul atator dueluri de vis in compania unor masini precum Lamborghini Gallardo sau Porsche 911 Turbo/GT2 urmand a lasa locul mai performantului 458 Italia.

    Acest lucru nu se va intampla insa inainte ca Novitec sa organizeze o “petrecere de adio”, tunerul german eliberand un ultim program dedicat salbaticul Scuderia.

    Numele bolidului din imagine este Edizione 747 si, daca vrei, poti inventa o legenda potrivit careia acea cifra este o aluzie la viteza pe care o poate atinge celebrul avion Boeing.

    Nu ai fi departe de adevar, avand in vedere ca vei povesti despre o masina capabila sa ajunga la 351 km/h; totusi, adevaratul motiv pentru care produsul Novitec se numeste asa este cel putin la fel de spectaculos: aceasta este chiar puterea motorului.

    Cum s-a ajuns de la 510 CP la 747 CP? Destul de simplu, la o adica: prin instalarea a doua turbocompresoare ce “sufla” cu o presiune de 0,53 bari, ale caror intercoolere are propriul circuit de apa.

    Novitec Rosso Edizione 747 rezolva sprintul de la 0 la 100 km/h in numai 3,5 secunde si spulbera pragul celor 200 km/h dupa alte 5,9 secunde, ceea ce inseamna ca masina este suficient de lenta pentru ca vopseaua galben-gri sa ramana pe caroserie.

    Atentie totusi la gropi, chiar daca botul masinii se poate ridica cu 40 mm pentru a putea fi parcata mai usor.

    Vizualizari: 1177