rss

Ferrari 458 Italia in culorile curcubeului

  1. 31/07/2009
  2. Categoria: Ferrari
  3. Tags: Ferrari, ferrari 458 Italia
    Vezi toate fotografiile (15)

    In urma cu  numai cateva zile Ferrari a prezentat intregii lumi noul sau 458 Italia. Inlocuitorul lui F430 si-a facut debutul media “imbracat in haine de un rosu aprins”. Chiar daca ne-am obisnuit cu acesta nuanta, care a devenit clasica pentru constructorul auto italian, suntem convinsi ca multi dintre oamenii de bani-gata ar opta pentru altceva.

    Solutia pentru acesti indivizi cu avere consistenta a aparut pe Ferrarichat, unde “JimF” a postat imagini cu frumosul bolid in culorile curcubeului realizate in Photoshop.

    458 Italia va fi prezentat in premiera mondiala in septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. Acesta vine echipat cu un motor complet nou ce-l va transforma in cel mai rapid model din istoria Ferrari. Bolidul va fi propulsat de un V8 de 4.5 litri, capabil sa dezvolte 570 CP. Cuplul maxim este de 540 Nm, disponibili de la 6.000 rpm. Cu aceste performante ale motorului, Ferrari 458 Italia realizeaza sprintul 0-100 km/h in 3,4 secunde si atinge viteza de top de 325 km/h.

    Transmisia semi-automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj este imprumutata de la California, franele sunt ceramice, iar sistemul de injectie directa ajuta la o economie semnificativa de combustibil. Astfel, cifrele oficiale ne arata emisii de 320 g/km si un consum mixt de 13,7 l/100 km.

    Noul Ferrari 458 Italia face furori nu doar prin performante, ci si prin lookul sau. "Vinovat" pentru estetica exterioara este studio de design Pininfarina, in timp ce interiorul este opera lui Donato Coco, seful designerilor de la Ferrari.

    Vizualizari: 2126