rss

Prima chitara de la Ferrari (cu video)

  1. 20/11/2009
  2. Categoria: Ferrari
  3. Tags: Blackbird Rider Carbon Fiber Guitar, chitara, Ferrari, Video
    Vezi toate fotografiile (2)

    Dupa o serie de laptop-uri, accesorii si pantofi sport, chiar si o editie limitata de placi de surf, Ferrari isi face aparitia si pe piata muzicala, imprumutand cateva dintre calitatile si materialele supercar-urilor sale unei... chitare!

    Blackbird Rider Carbon Fiber Travel Guitar este fabricata - cum altfel? - din fibra de carbon si este primul instrument muzical ce poarta insemnele Calutului Cabrat, aceasta fiind realizata in parteneriat cu Blackbird Guitars.

    Designul chitarei este opera lui Joe Luttwak, un designer care a petrecut ceva timp si in atelierele Ferrari din Maranello si totodata fondatorul companiei Blackbird. Interesant este ca, pe langa combinatia de culori specifica marcii italiene si logo-ul care troneaza la capatul corzilor, fiecare chitara este semnata individual de pilotii care au alergat in sezonul 2009 de Formula 1 pentru Scuderia Ferrari, Felipe Massa si Kimi Raikkonen.

    Instrumentele muzicale sunt lucrate manual in San Francisco, Statele Unite si s-au comercializat in magazinele Ferrari de pe tot mapamondul. Spun "s-au comercializat", pentru ca au fost vandute toate exemplarele, dar Blackbird Guitars mai executa, inca, la comanda, chitara Ferrari.

    Pretul acesteia nu a fost comunicat, insa stim ca o chitara "banala" Rider, model pe care se bazeaza Blackbird Rider Carbon Fiber Travel Guitar, porneste de la 1.000 euro.

    Vizualizari: 1887