rss

A inceput constructia Muzeului Ferrari din Modena

  1. 28/04/2009
  2. Categoria: Ferrari
  3. Tags: Enzo ferrari, Ferrari, Maserati, Muzeu, scuderia ferrari
    Vezi toate fotografiile (4)

    Compania britanica de constructii Future Systems a demarat la Modena lucrarile de constructie a unui muzeu dedicat lui Enzo Ferrari, fondatorul Calutului Cabrat.

    Asa cum se poate observa in fotografiile de fata, constructia va avea un design futurist si va costa 14 milioane de lire sterline. Aceasta va dispune de o suprafata plana impartita in doua zone, una acoperita si una descoperita. Zona indoor va primi un acoperis de culoare galbena al carui design este inspirat de forma capotei unui automobil Maserati de epoca, care va forma un urias arc peste casa in care s-a nascut legendarul Enzo Ferrari, in 1898.

    In cadrul muzeului vor fi expuse masini de epoca Ferrari si Maserat si motoare, precum si diapozitive, filme, poze si documente valoroase care vorbesc despre istoria Calutului Cabrat. Scopul acestui stabiliment, care va fi terminat in anul 2011, este atragerea a cel putin 200.000 de turisti in fiecare an.

    Enzo Anselmo "Il Commendatore" Ferrari s-a nascut la 20 februarie 1898, in Modena. La varsta de 22 de ani, a devenit pilot de curse, iar in 1929 a creat Scuderia Ferrari Grand Prix inainte de a deveni proprietarul celei mai mari companii de automobile. Inainte de disparitia sa, in 1988 la varsta de 90 de ani, Enzo Ferrari a fost prezent la lansarea supercar-ului F40, un adevarat simbol al companiei de la Maranello, iar prima masina botezata dupa numele sau a fost lansata in 2003.

    Noul muzeu Enzo Ferrari va fi cel de-al doilea, dupa actualul muzeu Ferrari de la Maranello, in cadrul caruia sunt etalate 25 de automobile ce arata dezvoltarea si evolutia tehnica si stilistica a modelelor Ferrari.

    Vizualizari: 1326
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »