rss

Novitec Rosso si Unique Sportcars au realizat Ferrari F430 Calavera (cu video)

  1. 18/05/2009
  2. Categoria: Ferrari
  3. Tags: F430, Ferrari, ferrari f430 calavera, Novitec rosso, unique sportcars

Spre sfarsitul acestui an, Ferrari va inceta productia lui F430 pentru a face loc in gama unui model complet nou. Insa pana atunci, casa de tuning germana Novitec Rosso si-a unit fortele cu grupul de design Unique Sportcars pentru a crea F430 Calavera (n.n. - craniu in limba spaniola), o editie limitata bazata pe supercarul de la Maranello.

Acest model se caracterizeaza printr-o serie de modificari de ordin tehnic si estetic, cum ar fi LED-urile pentru rularea pe timp de zi, kit-ul pentru motor, consola centrala extinsa sau scaunele brodate, dar mai ales prin paintjobul unic semnat de Knud Tiroch, unul dintre cei mai buni si celebri designeri din lume, dovada si lucrarile realizate in trecut pentru David Coulthard, Arnold Schwarzenegger sau ZZ Top.

Inginerii de la Novitec Rosso au montat doua noi compresoare mecanice cu ajutorul carora cu sporit puterea propulsorului V8 de 4,3 litri de la 490 CP la 707 CP, iar cuplul motor a crescut de la 465 Nm la 712 Nm. In noua versiune, Ferrari F430 sprinteaza de la 0-100 km/h in doar 3,5 secunde si atinge o viteza de top de 348 km/h.

De asemenea, F430 by Novitec Rosso a primit un noi suspensii reglabile mai rigide, care coboara garda la sol a masinii cu pana la 35 mm), un nou set de jante din aliaj de 20 inch, un sistem de frane imbunatatit si un sistem de evacuare sport.

Unique Sportscars va construi doar 11 exemplare de Ferrari F430 Calavera, iar clientii vor trebui sa astepte trei luni pentru a intra in posesia modelului pe care l-au comandat.

Vizualizari: 1164