rss

Video: Datsun 240Z in interpretarea designerului Lars Martensson

  1. 20/06/2009
  2. Categoria: Datsun
  3. Tags: 240Z, Concept, Datsun, Lars Martensson, Video
    Vezi toate fotografiile (5)

    Conceptul Datsun 240Z este creatia suedezului Lars Martensson, cunoscut in breasla designerilor auto pentru numeroasele sale studii de design realizate pornind de la modelele diversilor producatori auto, insa independent de acestia.

    Datsun 240Z are la baza modelul cu acelasi nume care s-a bucurat de un succes imens in special in America anilor '70, iar asemanarea este izbitoare, in special din profil, unde capota lunga si spatele "taiat" amintesc de stilul vechiului Datsun. Ideea acestui concept i-a venit lui Martensson - care isi semneaza lucrarile cu numele GRID - in urma informatiilor conform carora Nissan a creat sportivul 350Z in spiritul supercar-ului de odinioara.

    Desi Lars Martensson nu a facut nicio specificatie referitoare la motorul care ar putea anima noul Datsun 240Z, judecand dupa denumire - Datsun si Nissan folosesc cifrele pentru a indica datele motorului - putem afirma cu oarecare certitudine ca un 2.4 litri cu sase cilindri in linie, cuplat la o cutie de viteze manuala, ar fi cea mai potrivita alegere.

    Vizualizari: 1614