rss

Gaddafi si-a construit o racheta, ... pardon, o masina

  1. 03/09/2009
  2. Categoria: DAF
  3. Tags: gaddafi, the rocket
    Vezi toate fotografiile (5)

    In cazul in care nu stiati cine este Gaddafi, mai exact Muammar Gaddafi, acesta este omul care se afla la conducerea Libiei de pe vremea bunicii, adica inca din 1969. Pe langa acest record, colonelul devine designer auto, acesta creionand “cea ma sigura masina din istorie”, conceptul The Rocket (Racheta).

    Liniile, materialele, confortul si masurile de siguranta au fost trasate de liderul libian, insa indraznetul prototip a fost construit in Italia
    , la Tesco TS. Sedanul cu patru usi vine, la nivel de siguranta, cu nenumarate airbag-uri, cu un sistem electronic de aparare si cu un spoiler frontal care apara pasagerii in caz de impact, desprinzandu-se de restul masinii si activand zonele de deformare controlata.

    Masina realizeaza sprintul 0-100 km/h in mai putin de sapte secunde, iar motorul sau dezvolta 230 CP. Autovehiculul cantareste 1.860 kg si are o lungime de 5,5 metri.

    Acest proiect nu a fost realizat din buzunarul lui Gaddafi, banii venind din partea Companiei Libiene de Investitii, iar costul total al unui astfel de exemplar costa doua milioane de euro.

    Vizualizari: 1329