rss

S-au mai finalizat 10 km din Autostrada Transilvania

  1. 15/11/2010
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: autostrada transilvania,, emil boc, anca boagiu
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sambata, 13 noiembrie, au fost inaugurati inca 10 km din Autostrada Transilvania. La eveniment a fost prezent si premierul Emil Boc, care s-a declarat foarte multumit: “ "E o vorba la romani, ca toamna se numara bobocii. Toamna aceasta se numara kilometrii de autostrada".

     

    Totusi, atunci cand a fost intrebat cand se va finaliza tot proiectul Autostrazii Transilvania, adica totalul de 415 km, premierul nu a putut oferi un raspuns. In schimb, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, prezenta si ea la inaugurare, a spus ca “lucrarile vor fi platite pe masura ce sunt executate”.

     

     De curand s-a luat decizia ca pretul unui km de autostrada sa fie cuprins intre limitele standard de 5,05 milioane de euro si 6,1 milioane de euro, fara TVA, in timp ce reparatia capitala a unui km de cale ferata sa coste 1,19 milioane euro, fara TVA, dupa cum reiese dintr-un proiect de HG realizat de Ministerul Transporturilor.

     

     Standardele de cost se vor actualiza periodic sau de fiecare data cand este necesar, prin hotararea Guvernului, la propunerea Ministerului Transporturilor, in functie de evolutia progresului tehnic si al preturilor resurselor specifice in domeniul infrastructurii in transporturi si/sau pe baza solicitarilor fundamentate de alte organe de specialitate.

     

     Potrivit anexei documentului, costul standard pe kilometru pentru autostrazi extraurbane in zona de deal si de ses este de 5,05 milioane euro, iar pentru acelasi tip de autostrada in zona de munte se ridica la 6,1 milioane euro.

    Vizualizari: 2019