rss

S-a infiintat Asociatia Distribuitorilor de Piese Auto din Romania

  1. 26/11/2010
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: ADPAR, asociatie, piese auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    ADPAR este incepand de astazi Asociatia Distribuitorilor de Piese Auto din Romania, infiintata de cei mai mari astfel de distribuitori de la noi din tara: Ad Auto Total, Autonet Import si Augsburg International Impex si are ca obiectiv apararea intereselor industriei si informarea clientilor cu privire la drepturile pe care le au in relatiile cu service-urile auto.

    Asociatia are 20 de membri, in frunte cu Milan Tudor in calitate de presedinte, insa ar putea deveni membru orice companie de profil din Romania.

    Motivul principal pentru infiintarea acestei asociatii a fost, dupa cum a declarat Milan Tudor, “aparitia clientilor rau platnici. Odata cu venirea crizei, ca si in alte domenii, au aparut clienti (service-uri, magazine de piese auto) care astazi cumpara marfa de la un distribuitor, nu platesc, apoi se muta la un alt distribuitor si tot asa”. De asemenea, un alt motiv a fost necesitatea simplificarii procedurilor de certificare a pieselor de catre RAR.

    Printre obiectivele ADPAR se numara si monitorizarea proceselor de vanzare en-gros, importului si exportului de piese auto, precum si prevenirea incercarilor de obtinere a monopulului pe aceasta piata.

    ADPAR este o asociatie apolitica, independenta si neguvernamentala, infiintata pentru a reprezenta si promova interesele companiilor care activeaza in industria de profil. De asemenea, ADPAR este o persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, non-profit.

    Vizualizari: 5360